Videoer og vurderinger: P3 Guld 2010

MusicBase.dk har samlet videoer fra alle dem, som optrådte ved P3 Guld 2010. Vi har samtidig valgt at bedømme samtlige optrædener. Se, hvem der løber med topkarakterer herunder.

P3 Guld 2010 bød på mange gode live-optrædener. Det største kriterium ved at stille sig op på scenen ved det store show er, at man skal synge 100 % live. Dette slap nogen bedre fra end andre.

Kashmir – Mouthful of Wasps:

Kommentar: Kashmir åbnede det store brag. Om det var tekniske problemer eller nervøsitet, som gjorde, at Kashmirs optræden ikke blev leveret så fejlfri, som vi ellers kunne forvente af det rutinerede band, vides ikke.

Men forsangeren Kasper Eistrup sang desværre falsk en række gange, hvilket betyder, at vi lægger ud med karakterer i den lave ende.

Bedømmelse: 2 ud af 5

Medina og Morten Breum – Velkommen til Medina:

Kommentar: Når to af de hotteste navne i hvert deres felt optræder sammen, er det naturligt, at forventningerne er høje. Morten Breum startede med at demonstrere, hvorfor han er én af Danmarks bedste DJ’s, og kort efter kom Medina på scenen.

Igennem hele Medinas fremførsel af ”Velkommen til Medina” var hun iklædt noget sexet tøj, og det var svært at høre hende synge, da det mere lød som om, at hun stod og stønnede konstant. Det betyder, at vi desværre ikke giver topkarakterer for denne optræden heller.

Bedømmelse: 3 ud af 5

I Got You on Tape – Spinning For The Cause:

Kommentar: Den dystre stemning og den mørke vokal, fungerede genialt. Det bliver spændende at se, hvordan I Got You On Tape vil bruge de 100.000 kroner, som de vandt ved det store show.

Vi savner dog et lidt mere interessant sceneshow, men det er selvfølgelig også et led i deres dystre stil, og har den virkning, at man læner sig tilbage og nyder musikken fuldt ud.

Bedømmelse: 4 ud af 5

The Rumour Said Fire – The Balcony:

Kommentar: The Rumour Said Fire leverede en fejlfri præstation, og de spås en stor fremtid. Netop derfor vandt de også prisen “P3 Talentet”.

Det bliver særdeles interessant at følge gruppen, og det mest fascinerende er, at bandet først blev dannet i september 2007, hvilket vidner om et stort talent, når de allerede kan tage Danmark med storm på så kort tid.

Bedømmelse: 5 ud af 5

Mew – Life Isn’t Easy og Repeaterbeater:

Kommentar: Mew var tilbage på scenen ved dette års P3 Guld, hvor de først fremførte Life Isn’t Easy og dernæst Repeaterbeater. Forsangeren Jonas Bjerre startede med at illustrere, hvor lave toner, han egentlig kan ramme ned til mindste detalje med stor præcision.

Siden hen fik nummeret mere og mere identitet. Det var en rigtig spændende og forfriskende måde, at levere en live-optræden på, og det kvitterer vi selvfølgelig med topkarakterer.

Bedømmelse: 5 ud af 5

Selvmord – OK:

Kommentar: Den nye danske rapgruppe, Selvmord, som består af Liam O’Connor (L.O.C.), Emil Simonsen (OrgiE/Suspekt), Andreas Duelund (Bai-D/Suspekt), Rune Rask og Jonas Vestergaard, leverede nummeret “OK” fra deres hidtil eneste album-udspil til dato.

L.O.C.’s stemme var den, som tydeligst brød igennem, mens det desværre var lidt vanskeligere at høre Bai-D. Det fede lysshow og den dystre stemning, som de oftest formår at lægge for dagen, udligner dog de fleste af minus-poinene.

Bedømmelse: 4 ud af 5

Rasmus Seebach – Engel:

Kommentar: Rasmus Seebach som virkelig slog igennem i 2009, sang sit nummer ”Engel”. Han beviste endnu en gang, at han er fantastisk live. Han er en ydmyg herre, men han formåede både at sige nogle kloge ord, da han modtog prisen “P3 Lytterhittet”, samt at levere en flot indsats.

Selvom de fleste har fået ørerne fyldt med balladen ”Engel” hele sommeren, fik han alligevel givet den en vis form for karakter, som gjorde, at man ikke havde noget imod at høre nummeret igen.

Bedømmelse: 4 ud af 5

Alphabeat – The Spell og Ride on Time

Kommentar: Alphabeat, der også har taget en stor bid af den internationale musik-kage, stod også bag én af aftenens bedste optrædener. Først åbnede de med en akustisk version af The Spell, hvorefter resten af bandet trådte til, og gav publikum en fremragende oplevelse, som gjorde det svært at sidde stille, da de samtidig supplere deres show med sangen Ride on Time.

Den ene af de to forsangere, Stine Bramsen, tog det hele i stiv arm med stor professionalisme, mens det desværre var lidt sværere for Anders SG at bryde igennem med sin vokal. Stines overbevisende vokal gør dog, at vi også her giver fuldt hus.

Bedømmelse: 5 ud af 5

Nephew feat. Eivør Pálsdóttir – Police Bells and Church Sirens:

Kommentar: Nephew løb af sted med prisen ”P3 Live Prisen”, der blev overrakt for deres præstationer ved ”DanmarkDenmark Tour”. Bandet satte endnu en gang en tyk streg under, at de er et af Danmarks mest suveræne rockbands.

Simon Kvamm har færøske rødder, og derfor havde de valgt at få Eivør Pálsdóttir med på vokalen midt i nummeret. Det gav en fremragende ekstra dimension til nummeret, og vi formoder, at de fleste i salen og hjemme i stuerne fik kuldegysninger, da hun trådte ind på scenen og fyrede den maksimalt af.

Bedømmelse: 5 ud af 5

Samlet bedømmelse af showet:

Vi synes, at det var et meget nuanceret show, hvor der både var plads til rockmusik, popmusik, elektronisk musik samt musik af den mere melankolske slags.

Showet bag tydeligt præg af, at det var live, eftersom der var nogle få steder i showet, hvor de måtte springe videre, grundet tekniske problemer.

Men samlet set er vi meget tilfredse med de mange optrædener, og det var en helt lettelse at de mange priser fra de foregående år var skåret ned til blot fire i år, så der var mere tid til at hylde de største kunstnere fra 2009.

Samtidig var det også en fed feature, at man havde opsat et enormt lysshow og kunne præsentere publikum for hele to scener.

I alt giver vi P3 Guld 2010 4 ud af 5 i bedømmelse!

Hvad mener du om showet? – Kommentér herunder!

Join the Conversation

6 Comments

  1. Vil gerne lige pointere, at Mew fremførte først Life isn’t easy og dernæst Repeaterbeater…

  2. Syntes showet var virkelig ringe i år. Alt for meget snak fra værten om ligegyldige ting.
    Kedelige bands og syntes ikke priserne gik til de rigtige. Men det er min smag.

  3. Jeg er enig med Christina, det er langt det mest ringe show de har lavet, tekniske fejl, usikre og pjattet værter, kedelig musik. Alt i alt vil jeg ikke ryde min aften i 11 for at se P3 Guld!!

  4. Hovedprisen virker useriøs og ligegyldig, ellers genrelt okay kåringer.
    Selvmord, Nephew og Mew var klart aftenens oplevelser! FREMRAGENDE!
    Kashmir og Medina skuffede fælt.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *