Top-5: Årets danske album 2010

MusicBase.dk har kigget plade-hylderne igennem for de danske udgivelser, der ramte butikkerne i år. Vi har opstillet en top-5 over de bedste danske album i året 2010.

1. Søren Huss: Troen & Ingen

Søren Huss har begået et fantastisk smukt album, der mindes hans afdøde kone. Huss bringer lytteren igennem en lang rejse, hvor der både er plads til at tænke over, hvor umådeligt uretfærdigt livet af og til er, samt hvor vigtigt det er, at leve i nuet. Søren Huss har en speciel stemme og han lægger ofte tryk på de ord, der har mest betydning i teksterne, hvilket får en som modtager til at tænke endnu mere over hans tekster. Fremragende.

2. De eneste to: De Eneste To

De Eneste To, der består af Peter Sommer og Simon Kvamm lignede fra første øjekast en spændende konstellation. De har en anderledes tilgang til sang-teksterne, men alligevel en finurlighed i lyrikken, der betyder, at man hæfter sig ved de interessante ordspil og holdninger, som gemmer sig mellem linjerne. De bliver uden tvivl interessante at følge fremover.

3. Efterklang: Magic Chairs

Efterklang har med albummet Magic Chairs leveret et album, der har begejstret mange. Man bliver ligesom indsuget i deres verden, og forestiller sig en masse spande forskellig, farvet maling, som bliver kastet ind på et helt blankt lærred, for derefter at ende som et mesterværk. Det er samlet set en meget let fordøjelig skive, der bringer noget optimisme og harmoni ind i hverdagen.

4. Treefight For Sunlight: A Collection Of Vibrations For Your Skull

Den danske indie-gruppe, Treefight For Sunlight, udgav i år deres debutalbum, og den har kastet så meget ros og positivitet af sig, at de i november måned kunne signere en kontrakt med det prestigefyldte, engelske pladeselskab Bella Union. Der er utroligt meget energi i samtlige tracks, og specielt radio-hittet “Facing The Sun” får en til at tænke på en smuk solopgang.

5. The Floor Is Made Of Lava: Howl At The Moon

Det danske svar på “Kings of Leon”, fristes man til at skrive, men alligevel er der en milevid forskel. The Floor Is Made Of Lava har udgivet en enormt helstøbt plade, hvor der er skruet betydeligt mere op for bassen end tidligere, mens den rå tone går igen på hele pladen, men den er fremhævet på et hav af unikke måder, så hvert enkelt track får én til at spidse ører en ekstra gang.

Hvilke fem danske album har været de bedste i år 2010 ifølge dig?

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *