Anbefaling: SAVEUS

Det danske band SAVEUS er helt sikkert et band, som vi kommer til at høre meget mere til fremover. Selvom forsangeren Martin Hoberg Hedegaard er fra den lille, midtjyske by Ørum, så har han ambitioner til at slå igennem i hele verden, men stadig med en charmerende, moden og ydmyg tilgang.

Hvis navnet får en lille klokke til at ringe, så er det, fordi Martin var den første vinder af det danske musik-show, X Factor, der kunne fejre 10. sæson i år i Danmark. Så helt ukendt er han bestemt ikke i den danske befolkning. Dog trak han sikkert kort tid efter X Factor, fordi han ikke følte sig veltilpas i det cirkus, som han pludselig var havnet i. Han ville tilbage til rødderne og skabe sit eget fra bunden.

Martin uden X

Nok om X Factor. Martin og SAVEUS vil nemlig gerne have, at vi ikke længere sætter ham i forbindelse med programmet, men i stedet lytter til deres nye musik med åbne og fordomsfrie ører. Det fortæller Martin selv i den fremragende dokumentar-serie på DR 3, der hedder “Martin uden X“, hvor man følger Martin og bandet helt tæt på gennem fire afsnit.

Personligt tror jeg, at Martin og SAVEUS-crewet kan nå virkelig langt. De har en unik og en yderst international lyd. Samtidig er Martin totalt kompromisløs i sin tilgang til arbejdet og han er heller ikke bange for at sige pladeselskabets tunge drenge imod.

Det viser dokumentar-serien på DR 3 også et ærligt billede på, hvor han flere gange udtaler sig kritisk om sine pladeselskaber, mens han vælger at slutte samarbejdet med et engelsk pladeselskab, der ikke var dygtige nok til opgaven.

Flotte anmeldelser

SAVEUS har høstet masser af roser hos live-anmelderne og det har været velfortjent. Jeg har endnu til gode at høre dem live, men det sker om præcis en uge, nemlig den 29. april 2017, hvor de indtager Store VEGA i København.

Når det gælder deres debut-ep, så har anmelderne ikke været nær så vilde, men de har stadig givet flotte karakterer.

Deres debut-ep har scoret 4/6 stjerner i GAFFA, hvor de i overskriften skriver “Saveus er okay på debut-ep, men bedre live“.

I Soundvenue har de ligeledes fået 4/6 stjerner. Her er overskriften “Saveus søger klimakset på ambitiøs og genrejonglerende debut-ep“.

SAVEUS leverer altid varen live. Det vidner deres mange flotte live-anmeldelser også om, og så længe de kan levere live, så skal de utvivlsomt nok vokse med opgaven – se bare på eksempelvis MØ og Lukas Graham, der begge har fået deres store gennembrud i udlandet i løbet af de seneste år.

Vi må håbe, at SAVEUS kan redde os fra den middelmådige og fantasiløse musik, der desværre hersker mange steder i dag. Personligt håber jeg at drengene får det store gennembrud i udlandet og dermed vokser med opgaven. De lader til at være af den rette støbning.

Hør nogle af SAVEUS’ sange her:

Følg SAVEUS på Facebook her!

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *