Interview: Rasmus Thude – DK’s Justin Timberlake? – 2. del

MusicBase.dk har udarbejdet et stort interview med den blot 21-årige sanger Rasmus Thude. Hans karriere har for alvor taget fart, efter at han var med i X Factor, og mange anser ham som Danmarks svar på Justin Timberlake. I dag kan du læse anden og sidste del af interviewet med ham.


Lever du fuldt ud af din musik i dag?

Jeg lever slet ikke af min musik i dag. Jeg arbejder fuldtid 32 timer i en vuggestue for at have til husleje, grej og øl. 32 timers arbejde om ugen er for meget, når man har så store ambitioner og drømme som jeg, men i disse tider skal man være glad for overhovedet at have et job.

Jeg får min første KODA check i juni, og det bliver rigtig stort! Ellers har jeg spillet lidt småjobs før og efter x-factor, men ikke noget fast som har kunnet betale huslejen. Det er utrolig svært, at leve af sin musik i dag. Jeg så at Sanne Salomonsen – DK’s rockbaby nr. 1 havde en total indtjening på 750.000 kr. i 2009.

Herfra trækkes skat, dyrt tøj til alle mulige arrangementer og afbetaling på lån. Selvfølgelig tjener hun godt på koncerter, men der er altså ikke nogen stor økonomisk position i at være stjerne i DK i dag. Der er ikke nogen penge i den danske musikbranche. Det er meget meget få der får gode penge ud af det. Kim Larsen, Kandis og Nik og Jay tjener rigtig godt, men det er koncerter der giver pengene. Selv pladeselskaberne er jo piv-fattige (!)

Hvilke personlige egenskaber bør man besidde for at blive en succesfuld musiker?

Nu kan jeg bedst vurdere det inden for min egen genre pop/r&b: Det kommer til at lyde corny men man skal have X-factoren. X-factor er at folk ud af det blå får en naturlig interesse for din person og har lyst til at følge dig. De kan først og fremmest lide dit materiale, din musik, din autencitet. De kan lide din person/karakter (sprog, høflighed, humor, situationsfornemmelse), de kan lide din appearance (udseende, kropssprog) og dit glimt i øjet!

At have ”glimt i øjet” er blevet en kliché, men det er præcis DET man skal have. Tilsammen skal alle de her ting skille dig ud fra mængden. Oveni det skal man have noget som er sit es. F.eks. hvis man har en nemt genkendelig stemme, en anderledes stil musikalsk eller måske bare et rigtig godt tag på piger/drenge i sin målgruppe. Det kommer nemt til at lyde firkantet – men det er alle opskrifter !

Noget helt andet er, hvad man ser som ”succesfuld musiker”. Det behøver ikke nødvendigvis være at man ligger nr. 1 på alle hitlister og har en modelkæreste og en fed bil. Langt hovedparten af alle musikere spiller musik, fordi de så ofte som muligt gerne vil opleve den følelse af lykke som giver én gåsehud. Det er en følelse som kun musikere kender, tror jeg, hvor man når et punkt, en kort ekstase – en koncentrations / følelses stigning som udløser lykke. Bare ren og skær lykke. Det er super fantastisk.

Men tre essentielle råd: gåpåmod – ydmyghed – talent. Talent kan tage dig alle vegne, hvis du er dygtig nok – opdager verden det med tiden.

Hvis du skulle give et eller flere gode råd til personer, der står foran deres helt store skridt ind i musik-branchen, hvad er så dine råd?

Play it rough – pas på dig selv, dine meninger, principper (lyt til dit hjerte) – men vær også ydmyg.  Musikbranchen er ærlig talt en lortebranche – konstant udvikling, konstant udskiftning og en meget smal økonomi efterhånden. Det vigtige når man begynder at se sin musik commercielt er at huske sin egen glæde ved sin musik i den lange proces det er. Samtidig må man ikke være naiv, vær ydmyg i starten og glad for de muligheder du har fået – men tag samtidig ALT med et gran salt!

Der findes ikke en branche med flere tomme løfter og løse aftaler end musikbranchen. Så ”stay alert” men nyd at du er på vej ind i varmen – OG for resten – få dansk musikerforening til at kigge din første kontrakt igennem! Du kan blive bundet for livstid eller smide dine rettigheder til din musik væk. Det var jeg lige ved. Det er gratis at få en jurist eller ekspert til at se på din kontrakt og du behøver ikke fortælle det interesserede selskab, at du gør det. Bare gør det.

Har du fået nogen former for musik-undervisning – og har du nogle bestemte personer, du sparrer med rent professionelt, hvis du fx bliver tilbudt en kontrakt eller lignende?

Jeg har fået undervisning i trommer i 10 år – startede i 2. klasse, stoppede da gymnasiet startede. Klaver gik jeg til i 4 år, og sang i 2 år. Min baggrund som trommeslager har givet mig et virkelig godt rytmisk fundament, der gør, at jeg er ret god til at addlip’e – og at jeg kan selv kan komponere nogle rigtig fede beats, som ofte er grundlaget for min musik. Min klaverbaggrund har givet mig en klaverbasis, som jeg også bruger til at skrive mine sange, og min sangundervisning har givet mig nogle rigtig gode redskaber som jeg bruger hver dag.

Lige nu får jeg ikke nogen form for undervisning. Jeg er desuden så heldig, at min far er advokat og han har set de kontrakter igennem, som der har været gennem tiden. Desuden er der efterhånden en del af mine venner som har opnået stor live erfaring, pladeudgivelse på stort label osv. Dem snakker jeg med, hvis jeg har spørgsmål eller står over for et ny projekt.

Hvornår håber du på, at få det store gennembrud i DK og i udlandet?

Min første single efter X Factor udkommer sidst i maj, og den håber jeg sgu sætter mig lidt på landkortet! Den hedder ”Fightin” og er skide fræk! Mine drømme om udland er sat lidt i bero – nu vil jeg bare gerne ud og spille nogle fede koncerter rundt om i DK med mit band, og min nye single skal hjælpe med at udbrede budskabet om Rasmus Thude og så skal vi ud og støtte kærligheden.

Hvad ville være den ultimative, musikalske drøm, at skulle udleve?

Nu har jeg jo sunget for 40.000 mennesker i parken?! Så…. Ej der er selvfølgelig mange drømme. Det kunne være vildt selv at fylde parken som Justin Timberlake gjorde det i 2007, med 55.000 DANSKERE der skriger dit navn (Jeg var der selv). Men en performance med JT og Usher til American Music Awards er nok det mest ultimative, der kunne ske. Der vil ske…

Til sidst vil jeg sige: Tjek den nye Rasmus Thude-single ”Fightin”, der udkommer sidst i maj.

Følg Rasmus Thude igennem følgende medier:

Facebook-fangruppe | Twitter-profil | YouTube-side  

Myspace-profil | Bandbase-profil | WIX.com-profil

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *