Interview: Rasmus Thude – DK’s Justin Timberlake? – 1. del

MusicBase.dk har udarbejdet et stort interview med den blot 21-årige sanger Rasmus Thude. Hans karriere har for alvor taget fart, efter at han var med i X Factor, og mange anser ham som Danmarks svar på Justin Timberlake. Læs første del af interviewet herunder.

Hvornår vidste du, at du skulle være sanger?

Jeg har sunget så længe, jeg kan huske og altid ELSKET at synge. Men jeg startede faktisk som trommeslager i 2. klasse, for det var ”sejere” dengang man var lidt mindre.

Først skal siges: Jeg har jo ikke noget imod at blive sammenlignet med Justin Timberlake, men det er også lidt farligt, for det kan overskygge, at jeg jo også er sangeren / artisten / personen Rasmus Thude. MEN hvis jeg skal være helt ærlig, så vidste jeg det, den første gang jeg puttede min nye Justin Timberlake ”Justified” plade på. – det må have været i 2002/03. Shit happens.

Hvad har X Factor betydet for din karriere – har det været en fordel/ulempe?

X Factor har ikke rigtig betydet noget for min videre karriere so far. Jeg tror simpelthen ikke, at jeg kom langt nok. Jeg har fået nogle enkelte tilbud, men ikke noget der har flyttet noget. Pladeselskaberne påstod, at de slet ikke havde set det, da jeg opsøgte dem med mit eget materiale?! Det tror jeg nu ikke helt på.

Jeg havde godt gang i min egen musik inden X Factor, og havde haft et track i radioen flere steder i DK, og det er faktisk primært herfra, at nye netværk er opstået, men også efter X Factor. Jeg har jo fået en trofast lille fanskare som jeg snakker med på diverse sociale netværk – og det er super fedt! Man skal ikke undervurdere, at 2 mio. seere har set én 5 fredage i træk.

Jeg tror bestemt det bliver en fordel når jeg rent faktisk udgiver noget. X-factor har en ENORM folkelig appeal og opbakning (mens det står på) og den tror jeg helt bestemt vil gavne mig på længere sigt. Der har ikke været nogen ulemper. Folk respektere ens mod og evner og det er rigtig dejligt.

Man kommer hurtigt til at dømme folk der deltager i reality underholdningsprogrammer, det har jeg også gjort tidligere – men facts er, at det ER altså ikke for sjov. Det er skidehamrende hårdt og et enormt pres hele tiden. Jeg har meget stor respekt for folk som tør stille op – gode OG dårlige.

Står du selv for alt det praktiske?

Jeg står for ALT. Sangskrivning, indspilning, producering, websites, videoer, logistik ved band, promovering, udbredning, social networking – men jeg nyder det hele. Til tider stresser det hele mig lidt, men det er dejligt. Jeg har altid haft mange jern i ilden!

Hvor optræder du primært?

Jeg har primært optrådt til unge-arrangementer, fester i Randers by, og på skoler og gymnasier. Men engang i denne måned regner mit band og jeg med, at vi lander en fed bookingaftale og dermed jobs alle vegne, heh. Der er så mange praktiske ting omkring jobs, at der afbelaster vi lige os selv lidt ved at få en booker indover. Det er en rigtig god idé når, man har store ambitioner.

Hvor mange er I i bandet?

Mit band ”The Love Soldiers” TLS – består af 4 gutter. Mark på drums, Mathias på bas, Dolle på guitar og Mikkel på keys. Vi leder pt. efter en kvindelig og mandlig korsanger, så vi kan droppe vores backing vox-track. Min musik indeholder mange korsvar. De går på forskellige semestre på Århus musikkons og er skide fine og møghamrende dygtige.

Hvor meget betyder et netværk for en musiker?

Et netværk er ALT. Du kan være nok så dygtig, men i lille DK kommer der altså ikke én A&R fyr fra store KBH og opdager dig, hvis du ikke selv gør noget for det! Sådan er det overalt i verden – du må gøre folk opmærksomme på, at du overhovedet eksistere. Jeg kan se hvordan mit netværk på bare 2 år virkelig er vokset! Man tænker ikke over det, men hvis man stopper op og tænker på alle de mennesker man pludselig kan ringe til, så er det en stor hjælp og åbner mange muligheder.

Den moderne amatørmusiker har tonsvis af hjælpemidler og digitale sparringspartnere allerede fra starten. Det startede for mig med en grim bandbase side og en halvdårlig sang. Det tager lidt tid at finde og lære at udnytte de sociale medier, og musik-streaming muligheder der ligger på nettet, men man lærer det hele hen ad vejen. Jeg overvejer endda at producere min plade selv og lægge den på Itunes – hvor fedt er det lige at man kan det.

Hvilke personer er du inspireret af rent musikalsk?

Listen er lang og det hele er lidt indviklet – også for mig. Man kan sige, at min far har altid været en dygtig jazzpianist, så diverse jazz-plader, Stevie Wonder, Prince og Sting/Police er nok de kunstnere jeg hørte mest dengang jeg var helt lille – min far har jo derved givet mig et musikalsk fundament. Mit EGET fundament, som jeg selv har nærstuderet, imiteret og elsket har så været Justin Timberlake, Usher, MJ, Chris brown, Beyonce / Alicia Keys og John Mayer. Langt hovedparten er nyere musik, men jeg har altid elsket den nye ”friske” musik.

Altså hvordan udvikler pop/r&b’en sig, hvilke udtryk, generel melodi opbygning og centrale nye opfund i musikken har de nu fundet på – altså den nye lyd. Det der med, at man som ung i dag har én af Kim Larsens gamle gamle sange som yndlings sang eller høre DK greatest i bilen når man tøffer afsted, er noget jeg får brækfornemmelse over. Det gider jeg ikke høre, hvis jeg kan være fri. Men top tre: MJ, Justin, Usher – De er mine altoverskyggende stjerner.

Hvilke(n) musik-kunstner(e) vil du gerne sammenlignes med?

At blive sammenlignet med nogen anden musiker, er jo næsten blevet et skældsord i den moderne musikbranche! Hvis du ikke har din helt egen niche / udtryk, så er du bare ”another Justin”. Men sådan har jeg det sgu ikke(!) Jeg er stolt over, at Carsten Soulshock synes, at der er lidt Justin Timberlake i mig. Han ser JT i mig, det skal jeg da tage som et kæmpe kompliment.

Så derfor er jeg ikke bange for at sige, at Justin, Usher og MJ er mine tre stjerner og dem vil jeg hjertens gerne sammenlignes med. Jeg vil dog ikke bare være ”another Justin” og sådan et mærke kan man hurtigt få, hvis man ikke passer på. Jeg prøver derfor, at være en hybrid mellem mine tre idoler, hvilket I får at høre med min første single i denne måned.

Læs anden del af interviewet med Rasmus Thude her, hvor han blandt andet fortæller om, hvad der kræves for at blive en succesfuld musiker samt hvad hans ambitioner omkring fremtiden er.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *