Adele – Et af verdens største musiktalenter lige nu

Adele, der bærer det borgerlige navn Adele Laurie Blue Adkins, er blot 23 år gammel. Alligevel har den talentfulde englænder taget hele verden med storm med sin kraftfulde stemme.

Adele er en stor komet på den engelske stjernehimmel af dygtige sangerinder. Den blot 23-årige sanger fra Tottenham i Nordlondon har taget hele verden med storm.

Kort om Adeles opvækst

Hun startede med at synge, da hun bare var fire år. Adele var meget begejstret for Spies Girls og de havde en stor indflydelse på hendes passion for musik. Hun har tidligere udtalt at “de gjorde mig til den, jeg er i dag”.

Da Adele var 11 år gammel, flyttede hun til West Norwood i Sydlondon med sin mor. Netop West Norwood er det gennemgående emne på Adeles første sang “Hometown Glory”, som hun skrev, da hun bare var 16 år gammel.

Efter at hun var flyttet, blev hun glad for R&B-sangerinder som Destiny’s Child og Mary J. Blige. I maj måned 2006 blev hun uddannet fra BRIT School for Performing Arts & Technology i Croydon, hvor hun blandt andet var klassekammerat med Leona Lewis og Jessie J., der også begge er særdeles kendte i dag.

Adeles gennembrud som sangerinde

I oktober måned 2007 udgav hun sangen “Hometown Glory”. Mens hun i 2008 udgav albummet “19”, der var samme tal som hendes alder på daværende tidspunkt. 20. juni 2008 ramte albummet det amerikanske marked, og allerede i februar 2009 havde hun solgt guld. I juli 2009 havde albummet på verdensplan solgt 2.200.000 eksemplarer.

Derefter fulgte en masse hæder og nomineringer. Hun vandt bl.a. priser ved det 51. Grammy Award i 2009, hvor hun vandt som “Bedste nye kunstner” og “Bedste kvindelige pop vokal performance”.

Succesen fortsætter i 2011

Adele udgiver sit andet album, 21, ligeledes samme tal som hendes alder på dette tidspunkt. Albummet udsendes den 24. januar 2011 i England og 22. februar 2011 i USA. Det seneste album bliver beskrevet som mere klassisk og moderne country musik.

Den første single, der ramte radiostationer var “Rolling in the Deep”. Det nummer endte på førstepladsen på Billboard Hot 100, og det havde solgt 1.700.000 amerikanske eksemplarer. Den første uge solgte albummet 208.000 eksemplarer i England.

Adele er for alvor blevet et kendt navn, og derfor har hun valgt at drage på turné i Europa og Nordamerika. Turnéen har fået navnet “Adele Live” og den startede den 21. marts 2011, mens den først slutter den 25. september 2011. I alt besøger hun 60 lande, heraf 36 i Europa og 24 i Nordamerika.

Kommentar om Adele

Adele er næsten bedre live end på hendes album. For at understrege dette, kan du se en række videoer, hvor hun synger live herunder. Det er imponerende, hvad denne unge kvinde har opnået, men forklaringen er jo soleklar, når hun har sunget siden hun var ganske lille og hele tiden har udfordret sig selv, så er hun til sidst blomstret fuldstændigt.

Videoer med nogle få live-optrædener med Adele

Adele – Set Fire To The Rain (Live On The Graham Norton Show) 29/04/11

Adele – Don’t You Remember Live Lounge

Adele – Rolling in the Deep Live Lounge

Adele Hometown Glory Live Lounge

Adele – Chasing Pavements Live Lounge

Join the Conversation

8 Comments

  1. adele er sååååååååååååååååååååå goooooooooooooooooooooooooooooooooooood i love her

  2. Adele synger bare helt igennem fantastisk! Hatten af for hende.. Men mon ikke hun burde indrømme at hun ikke er helt tynd i stedet for at benægte.. 🙂

  3. adele er fantastisk,jeg håber at når jeg bliver voksen vil jeg være lige så god som hende. ps. jeg elsker hende.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *